Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jab?kami i orzechami w?oskimi.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jab?ka 2 szt
m?ka 1 szkl
woda 0,5 szkl
jajko 1 szt
cukier
orzechy włoskie 1 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jab?kami i orzechami w?oskimi.

Kroki postępowania

1
Z m?ki, jaja, wody zagniatamy ciasto na pierogi, wa?kujemy i kroimy na kwadraty lub wykrawamy ko?a.
Krok 1 - Pierogi z jab?kami i orzechami w?oskimi. foto
2
Jab?ka kroimy po obraniu, mieszamy z cukrem i posiekanymi orzechami.
Krok 2 - Pierogi z jab?kami i orzechami w?oskimi. foto
3
Jab?ka nak?adamy na ciasto i lepimy piero?ki. Wk?adamy do gotuj?cej si?, lekko osolonej wody.
Krok 3 - Pierogi z jab?kami i orzechami w?oskimi. foto
4
Po wyj?ciu z wody skrapiamy mas?em.
Krok 4 - Pierogi z jab?kami i orzechami w?oskimi. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.03.2012 20:26
jestem miłośniczką pierogów, ale przyznam, że te mnie wyjątkowo zaintrygowały :)
krzysiu510 06.02.2012 21:32
takich jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak