Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jab?ecznik z polew?

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
m?ki pszennej 1 szklanka
cukru kryszta?u 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 2 ?y?eczki
aromat waniliowy 3 krople
jab?ek 1 kg
cukru waniliowego 1,5 ?y?eczki
cynamonu 1,5 ?y?eczki
margaryny 10 dag
kakao 4 ?y?eczki
cukru 6 ?y?ek
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jab?ecznik z polew?

Oddzieli? ?ó?tka od bia?ek. Bia?ka ubi? ze szczypt? soli, powoli dodawa? cukier. Ci?gle miksuj?c doda? ?ó?tka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilk? miksowa?. M?k? przesia? z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymiesza? drewnian? ?y?k?. Prze?o?y? na blach? wysmarowan? t?uszczem i bu?k? tart?. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzi?. Biszkopt przekroi? na pó?.Galaretk? rozpu?ci? we wrz?tku. Jab?ka obra? ze skórki i pokroi? w kosteczk?.Sparzy?, doda? cukier waniliowy, cynamon i wymiesza?.Wla? galaretk? i wymiesza?.Mo?na na chwilk? wstawi? do lodówki aby wszystko zacz??o powoli t??e?.Prze?o?y? na biszkopt i rozprowadzi? po ca?o?ci,przykry? wierzchem biszkoptu i lekko przycisn??. Polewa. 10 dag margaryny roztopi?,doda? cukier i kakao,dok?adnie wymiesza? na jednolit? mas?.Pola? biszkopt i w?o?y? do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 20.04.2012 13:51
pyszny
cooleczka 02.02.2012 13:53
nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
cooleczka 02.02.2012 13:53
nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
cooleczka 02.02.2012 13:53
nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
cooleczka 02.02.2012 13:53
nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak