Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarek z bia?ym pieprzem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 5 szklanek
cebula 1 szt.
pieczarki 60 dag
mas?o 1 ?y?ka
m?ka ziemniaczana 1 ?y?ka
mleko zimne 3 ?a?ki
Pieprz biały mielony Prymat 1 opakowanie
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek z bia?ym pieprzem

Oczy?ci? pieczarki i obran?, podzielon? na cz??ci cebul? rozbijamy w malakserze lub drobniutko siekamy. Wk?adamy na roztopione mas?o i dusimy, cz?sto mieszaj?c, by nie dopu?ci? do zrumienienia. Gdy pieczarki b?d? prawie mi?kkie (sma?ymy ok. 10 minut) ??czymy je z wywarem warzywnym i na ?rednim ogniu gotujemy ok 5 minut nast?pnie dodajemy m?k? rozprowadzon? w zimnym mleku, mieszamy, jeszcze raz zagotowujemy. Trzymamy na ogniu ok. 4 minut. Doprawiamy do smaku sol? i pieprzem bia?ym. Po zdj?ciu z ognia ??czymy z lekko roztrzepan? ?mietan?. Gor?c? zup? rozlewamy do kokilek. Mo?na poda? j? z kruchymi paluszkami lub pasztecikami.
W sam raz na mro?ne dni ;) Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 25.02.2012 20:06
Bardzo lubię taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak