Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ziemniakami i czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 szklanki
ząbek czosnku 3
ziemniaki 50 dag
cebula 1
boczek 10 dag
natka pietruszki
ziele nagielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ziemniakami i czosnkiem

Z?bki czosnku obieramy myjemy, a nast?pnie przeciskamy przez prask?. Cebul? obieramy i myjemy pod ziemn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy. Pó?niej cebul? kroimy na drobn? kostk?, a ju? pokrojon? podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy , myjemy, a nast?pnie kroimy w kostk?. Ziemniaki równie? podsma?amy na patelni. Bulion warzywny gotujemy, a pó?niej dodajemy od niego podsma?on? cebul?, ziemniaki, z?bki czosnku. Do tego dodajemy równie? li?? laurowy i ziele angielskie. Do zupy dodajemy równie? pokrojony w kostk? boczek. Ca?o?? gotujemy przez jaki? czas, a na koniec doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?. Natk? pietruszki bardzo dok?adnie myjemy, a pó?niej drobno siekamy i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 17.05.2012 11:27
pycha
pioge7 13.02.2012 10:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak