Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jab?ka w cie?cie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jab?ka 2 szt.
m?ka 1 szkl
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
cukier 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Jab?ka w cie?cie.

Kroki postępowania

1
Jab?ka kroimy na plasterki i wydr??amy ?rodki.
Krok 1 - Jab?ka w cie?cie. foto
2
Ze sk?adników robimy g?adkie ciasto nale?nikowe - mo?na doda? skórk? z cytryny.
Krok 2 - Jab?ka w cie?cie. foto
3
Na patelni? nalewamy nieco ciasta, na tym uk?adamy jab?ko.
Krok 3 - Jab?ka w cie?cie. foto
4
Wierzch jab?ka polewamy odrobin? ciasta i sma?ymy na z?oto. Smacznego!
Krok 4 - Jab?ka w cie?cie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 20.07.2012 13:51
takie patelnie najlepsze, niezniszczalne:D
picek 11.02.2012 08:46
Ale zniszczona patelnia ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak