Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowany dorsz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 70 dag
sok z cytryny 1 lyzka
sól
pieprz
mąka pszenna 2 lyzki
mąka kukurydziana 3 lyzki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: panierowany dorsz

Filety z dorsza bardzo dok?adnie oczyszczamy, a nast?pnie smarujemy dok?adnie z ka?dej strony przyprawami : pieprzem oraz sol?. Ryb? po chwili skrapiamy jeszcze sokiem wyci?ni?tym z cytryny. Filety z dorsza odk?adamy na par? chwil, ?eby ryba przesz?a smakiem przypraw oraz sokiem z cytryny . Jedno jajko rozbijamy na talerzyku, a pó?niej dobrze roztrzepujemy za pomoc? widelca. M?k? kukurydzian? mieszamy razem z bu?k? tart?. W roztrzepanym jajku maczamy filety z ryby, a pó?niej maczamy w m?ce pszennej, a nast?pnie w bu?ce tartej i m?ce kukurydzianej. Panierowane filety z dorsza sma?ymy z obydwóch stron na patelni, na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 11.02.2012 14:07
a;le pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak