Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort nale?nikowy na ciep?o

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
m?ka 1 szklanka
szpinak 30 dag
cebule 2
skórka z cytryny
olej
marchewki 3
pietruszka 1
jajko 4
seler 1/2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 ?y?ki
sól
pieprz
?mietana 1 szklanka
ser ?ó?ty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort nale?nikowy na ciep?o

M?k?, mleko oraz jedno jajko wymiesza? i usma?y? 5 grubych nale?ników. Cebule obra?, pokroi?, przesma?y? na oleju z obgotowanym szpinakiem. Doda? skórk? i jedno jajko, przyprawi?. Warzywa zetrze?, obsma?y?, poddusi? z wod?. Ciep?e wymiesza? z jednym jajkiem. Tortownic? wysmarowa? olejem, u?o?y? w niej nale?niki prze?o?one nadzienie szpinakowym i warzywnym. Jajko roztrzepa? ze ?mietan?, doda? starty ser, pola? wierzch tortu i piec w temp. 200 stopni C do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak