Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bidula prowanalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 g?ówka
tymianek
rosó? z kostki 5 szkl
li?? laurowy
oliwa
?ó?tko 1 szt
tarty ?ó?ty ser 1/2 szkl
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bidula prowanalska

Czosnek utrze? z sol?, zala? wrz?cym roso?em i gotowa? na ma?ym ogniu pod przykryciem 10min.Doda? drobniutko posiekany tymianek oraz li?? laurowy i gotowa? jeszcze 5 min.Przetrze? przez sito lub zmiksowa?.Bu?ki pokroi? w plasterki w wstawi? na chwil? do nagrzanego piekarnika by sie lekko zrumieni?y.?ó?tko ubijamy z odrobina wody, delikatnie wlewamy do ciep?ej zupy i mieszamy uwa?aj?c by si? nie ?cie?o.Na talerzach uk?adamy po kilka kromek bu?ki skrapiamy oliw? zalewamy zup? i posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak