Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z rze?uchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 800 ml
?mietana 36% 15 dag
mas?o 10 dag
sok z po?owy cytryny
?ó?tko 1
m?ka 5 ?y?ek
posiekana rze?ucha 4 ?y?ki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z rze?uchy

Rze?uch? doda? do 300 ml bulionu, gotowa? przez 10 minut. Rozgotowan? rze?uch? przetrze? przez sito i doda? reszt? bulionu. Mas?o rozpu?ci?, doda? m?k?, podsma?y?, rozprowadzi? bulionem z rze?uch?. Doda? sok z cytryny, ?mietan?, ?ó?tko i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak