Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z ryzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 450 g
marchewka 2
por 2
seler 1
grzyby marynowane 100 g
szczypiorek
ząbek czosnku 2
kukurydza 1 puszka
cytryna 1/2
sól
cukier
pieprz
musztarda 2 lyzeczki
ogórki kiszone 5
majonez 3 lyzki
jogurt naturalny 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z ryzem

Ry? gotujemy, a nast?pnie odcedzamy. Seler oraz marchewki obieramy i bardzo dok?adnie myjemy. Umyte i obrane warzywa gotujemy do mi?kko?ci. Kukurydz? z puszki dok?adnie odcedzamy. Szczypiorek dok?adnie myjemy i drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w kostk? o ?redniej wielko?ci. Grzybki marynowane równie? kroimy w kostk?. Wszystkie te sk?adniki bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Majonez, musztard? oraz jogurt naturalny mieszamy ze sob?. Dodajemy do tego sok wyci?ni?ty z po?ówki cytryny. Z?bki czosnku obieramy, myjemy i bardzo drobno siekamy. Sos doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i bardzo dobrze mieszamy. Sos dodajemy do sa?atki i ca?o?? dobrze mieszamy. Sa?atk? mo?emy jeszcze z wierzchu posypa? posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.02.2012 09:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak