Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dro?d?owe oponki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka wroc?awska 3 szklanki
jajko 3
mleko 1 szklanka
dro?d?e 10 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 10 ?y?ek
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Dro?d?owe oponki

Mleko, margaryn? i cukier podgrzewa?, a? t?uszcz si? roztopi. Po?ow? przela? do miski, wbi? jajka, a do drugiej po?owy pokruszy? dro?d?e. P?yn z jajkami zmiksowa? i doda? cz??? z dro?d?ami. Wsypa? m?k? i wyrobi? ciasto. Odstawi? do wyro?ni?cia. Nast?pnie wy?o?y? na blat, podsypa? m?k? i ponownie zagnie??. Rozwa?kowa? na grubo?? ok. 2 cm. Z ciasta wycina? kr??ki z dziurk? w ?rodku. Resztki ciasta zagniata? i ponownie wycina? ko?a. Sma?y? na g??bokim oleju na z?otobr?zowy kolor z obu stron. Os?czy? z t?uszczu na papierowym r?czniku i oprószy? cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak