Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dro?d?owe bu?eczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 1 kg
dro?d?e 10 dag
jajko 2
cukier 1 szklanka
mleko ciepłe 1,5 szklanki
olej 1/2 szklanki
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Dro?d?owe bu?eczki

W 1/2 mleka i w 2 ?y?kach cukru rozpu?ci? dro?d?e, odstawi? do wyro?ni?cia. M?k? przesia?, zrobi? wg??bienie, wsypa? cukier, doda? rozk?ócone jajka, dro?d?e i wyrabia?, dolewaj?c reszt? mleka. Na ko?cu doda? olej. Wyrabia?, a? ciasto b?dzie g?adkie i l?ni?ce. Odstawi? na ok. 50 minut w ciep?e miejsce. Potem rozwa?kowa?, posypuj?c m?k?. Szklank? wykrawa? kr??ki, nak?ada? po ?y?eczce marmolady. Zlepi? i uk?ada? sklejon? stron? do do?u na blaszce wy?o?onej pergaminem. Piec 15 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak