Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    4 łyżki
  • woda

    0,5 (źródlana)
  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy razem z cukrem,jabłka myjemy kroimy w ćwiartki razem ze skórą-gniazda nasienne wyrzucamy.Przekładamy jabłka do dużego słoja okręcamy gazą i odstawiamy na około 3 tygodnie.Zlewamy następnie do osobnych butelek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

17.07.2011 09:47
fajne

IZABELA29

10.02.2011 15:05
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat