Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kaszy gryczanej z borowikami, ziarnami zbóż i wędzonym węgorzem z kwaśną śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 250 g
olej 1 łyżka
ziarna zbóż 2 łyżki
jajko 3 szt
borowiki 200 g
masło 80 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kwaśna śmietana 4 łyżki
filet z węgorza 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kaszy gryczanej z borowikami, ziarnami zbóż i wędzonym węgorzem z kwaśną śmietaną

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować, ostudzić, wymieszać z jajkami, ziarnami zbóż i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie uformować placki i smażyć na gorącym oleju. Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Borowiki obsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki i borowiki ułożyć na talerzach, podawać z wędzonym węgorzem i kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

31.01.2014 14:31
znam te placki od dawna tylko z sosem pieczarkowym
Brigitte 16.11.2011 09:15
Nie uważacie, że kasze , a zwłaszcza kaszę gryczaną trzeba wypromować ze względu na jej znakomite właściwości?
Anna152 11.10.2011 08:08
smaczne
kriso 27.06.2011 07:59
ciekawy przepis
szajba2 01.03.2011 15:16
wydaje się całkiem dobre
Barbara55 03.11.2010 15:54
mogą być dobre
rakow2
rakow2 01.11.2010 13:14
fajne
Allice 11.06.2010 11:51
Wspaniałe swojskie jadło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak