Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z ciasta pó?francuskiego serowego z mi?sem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 100 g
mas?o 100 g
mas?o 10 g
bu?ka 1/2 szt
mleko 1/2 szkl.
cebula 1 szt
mas?o 1 ?y?ka
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 300 (gotowana)
twaróg 100 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z ciasta pó?francuskiego serowego z mi?sem

M?k? posieka? z mas?em, twarogiem, posoli?, wyrobi? na g?adk? mas?, zawin?? w foli? i w?o?y? na 1/2 godziny do lodówki. Bu?k? namoczy? w mleku, ods?czy?, zmieli? z mi?sem, doda? posiekan?, podsma?on? cebul?, jajko, wymiesza? i przyprawi?. Ciasto rozwa?kowa? i podzieli? na kwadraty. Na ka?dy na?o?y? nadzienie i z?o?y? w pó?. Posmarowa? roztrzepanym jajkiem i upiec na blasze posmarowanej mas?em w 180st. na z?oty kolor (ok. 20 min.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 29.06.2012 12:44
fajne , do wypróbowania
gusia1000 01.05.2012 23:50
Znakomitość.
malaczarna23 02.04.2012 07:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak