Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

?urek z królika po krakowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka razowa 2 szkl.
z?bki czosnku 2 szt
przodek z jrólika 700 g
w?oszczyzna 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
chleb razowy 1 piętka
boczek wędzony 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: ?urek z królika po krakowsku

ZAKWAS: m?k? zaparza? wrz?tkiem, a? otrzymamy lej?ce ciasto, ostudzi?, dola? 1 l zimnej wody, posoli?, doda? czosnek i pi?tk? chleba. Przela? do s?oja, obwi?za? otwór gaz? i trzyma? 4 dni w ciep?ym miejscu. Przecedzi?. Doprawione mi?so gotowa? ok. 50 minut, odcedzi?, usun?? ko?ci, pokroi? w paski. Do wywaru doda? warzywa pokrojone w kostk? i gotowa? do mi?kko?ci. W miseczkach u?o?y? mi?so, jajka w plasterkach, boczek pokrojony w kostk? i plasterki sparzonej cebuli. Zakwas dola? do wywaru, zagotowa?, doprawi? i zala? fili?anki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 08.06.2012 16:51
baja
gusia1000 08.05.2012 11:46
Wytwornie.
Marzena34 09.03.2012 17:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak