Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ziemniaczano jajeczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
bu?ki suche 4 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
m?ki 3 ?y?ki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 ?y?ki
sos pieczeniowy 1 opakowanie
Koperek suszony Prymat 1 natka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia 5 ?y?ek
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ziemniaczano jajeczne

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obra? i ugotowa?.Suche bu?ki namoczy? w mleku lub w wodzie.Jajka ugotowa? na twardo ,jedno pozostawi? surowe.Ugotowane ziemniaki przecisn?? przez prask? tak samo ugotowane jajka.Bu?ki odcisn??.Przyprawi? do smaku.Doda? m?k? i bu?k? tart? oraz surowe jajko.Wszystko dok?adnie wymiesza?.
Krok 1 - kotlety ziemniaczano jajeczne foto
2
Sos rozrobi? wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - kotlety ziemniaczano jajeczne foto
3
Uformowa? pod?u?ne kotleciki.Sma?y? na patelni z obu stron.Pola? sosem pieczeniowym.Posypa? koperkiem.Podawa? z suróweczk?.
Krok 3 - kotlety ziemniaczano jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak