Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
mro?onego szpinaku 20 dag
pomidory 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 natka
mielonki 2 plastry
majonez 1 opakowanie
oliwa 5 ?y?ek
kuskus 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinie umy? i pokroi? pionowo i poziomo.Wykroi? mi??sz.
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Na patelni podsma?y? rozmro?ony szpinak, przyprawi?. Mi??sz z cukinii pokroi? na kawa?eczki i doda? do szpinaku, wymiesza?.Pomidory umy? i pokroi? w plasterki, wrzuci? na patelni?,doda? natk? pietruszki i dok?adnie wymiesza?.Zasma?y?.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Farsz nak?ada? na cukini?.Na wierzch ob?o?y? kasz? kuskus i plasterki mielonki.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto
4
Prze?o?y? do nat?uszczonej blachy i piec 30 min w 180 stopniach.
Krok 4 - Faszerowana cukinia foto
5
Po 30 minutach Ca?o?? pola? majonezem i jeszcze przez chwilk? zapiec.
Krok 5 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 07.04.2013 09:51
ciekawy przepis
monika141 14.02.2012 17:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak