Racuszki z jabłkami lub bananami

Racuszki z jabłkami lub bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • mleko

    1,5 litra
  • jabłka

    3 sztuki
  • jaja

    2 sztuki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy szczyptę soli, mleko, wbijamy jaja i wszystko mieszamy.
Jabłka myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy do ciasta.
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy niewielkie placki, rumienimy z obu stron. Usmażone racuchy obficie posypujemy cukrem pudrem.
Zamiast jabłek można dodać banany :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

06.12.2010 18:11
Racuchy w każdej postaci.

radosna29

14.11.2010 17:54
polecam ten przepis bo tez robie takie racuszki

buksiak12

31.08.2010 15:13
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:32
mniam

Dorota71

31.08.2010 14:31
super

Emilia22

31.08.2010 13:23
ciekawy przepis

gryczyn

10.08.2010 10:03
smak dzieciństwa...

ania83

05.07.2010 10:21
uwielbiam racuchy polecam są pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat