Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe kluseczki do zup owocowych

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sztuk migdałów 30
szkl. mleka albo słodkiej śmietanki 3/4
łyżek mąki pszennej 4-6
szczypta soli 1
łyżeczka masła 1
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe kluseczki do zup owocowych

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać (posiekać a nie mielić – kawałeczki migdałów mają być wyczuwalne). Dodać mleko/śmietankę, mąkę i sól, wymieszać – ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę, rozprowadzić po całej powierzchni, usmażyć naleśnik z obu stron, Zdjąć na talerz, przestudzić, pokroić w paseczki jak makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 26.12.2011 19:14
pychota
fictor123 26.12.2011 19:14
pychota
fictor123 26.12.2011 19:14
pychota
Agnik 14.12.2011 21:12
mniam
Sylwia56
Sylwia56 18.04.2011 22:35
fajny pomysł
Barbara/zuza22_85 12.04.2011 15:30
super :)
Koper 18.02.2011 11:58
uwielbiam migdały- wypróbuję ten przepis :)
ZEWA 06.02.2011 15:07
ale fajne
kasiurek 06.09.2010 12:05
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak