Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULACZKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 25 dag
m?ki 50 dag
cebuli 8 szt
mas?o 1 ?y?ka
sól 2 ?Y?ECZKI
pieprz
jajko 1 sz
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULACZKI

TWARÓG ROZDRABNIAMY I DODAJEMY 2 ?Y?ECZKI. MI?K? MARGARYN? I M?K?. ZAGNIATAMY CIASTO, CEBUL? OBIERAMY I KROIMY W PÓL PLASTRY I PODSMA?AMY NA MA?LE I DODAJEMY SÓL I PIEPRZ, STUDZIMY, CIASTO ROZWA?KUJEMY WYKRAJAMY SZKLANK? KR??KI NAK?ADAMY CEBUL? I ZLEPIAMY BRZEGI. PRZEK?ADAMY NA BLASZK? WY?O?ON? PAPIEREM , SMARUJEMY ROZK?ÓCONYM JAJKIEM, PIECZEMY 20 MIN, W TEM. 200 STOPNI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak