Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po prasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber i cz??? zadnia 1 szt
w?oszczyzna 1 szt
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
szynka 8 plasterków
pieczarki marynowane 8 szt
pikle 8 szt
pieprz ziarna 3 szt
li?? laurowy 1 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bia?ko 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: królik po prasku

Mi?so gotowa? ok. 15 minut w posolone wodzie. Doda? warzywa i przyprawy i gotowa? do mi?kko?ci. Comber podzieli? na 8 kawa?ków, reszt? zmiksowa?. Wywar wymiesza? z bia?kiem, zagotowa? i odcedzi?. Przygotowan? wg przepisu na opakowaniu ?elatyn? wymiesza? z wywarem i doda? te? do masy mi?sno-warzywnej. Do 8 miseczek wla? troszk? galarety, poczeka?, a? st??eje, po?o?y? po kawa?ku mi?sa zawini?tego w szynk?, doda? pokrojone pieczarki, pikle i ?wiartki jajek. Zala? wywarem i odstawi? do lodówki do zastygni?cia. Na wierzch wla? mas? mi?sn? i wstawi? do lodówki. Podawa? przybrane pomidorami, ogórkami, sa?at? i majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.06.2012 15:35
Dla smakoszy tego rodzaju mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak