Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka w waflach andrutowych z krówek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 80 dag
mas?o 20 dag
kakao 4 ?y?ki
spirytus 2 ?y?ki
aromat rumowy 1 ?y?eczka
ry? preperowany 20-25 dag
wafle kwadratowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka w waflach andrutowych z krówek

Krówki w?o?y? do rondelka i podgrzewa? na ma?ym ogniu, rozpu?ci?. Doda? mas?o, kakao i mieszaj?c po??czy? na g?adk? mas?. Zdj?? z ognia, lekko przestudzi?, doda? aromat, spirytus, wymiesza?. Nast?pnie wsypa? ry? i dok?adnie przemiesza?. Mas? wy?o?y? na przygotowany wafel andrutowy, przykry? drugim waflem, przy?o?y? deseczk? i od?o?y? do zastygni?cia. Po chwili gdy jeszcze lekko ciep?e pokroi? na kwadraty. Boki ciasteczek mo?na obtoczy? w wiórkach kokosowych lub s?odkim kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2013 22:55
Przepis wart wypróbowania.
IwonaKa 03.11.2013 00:08
na pewno bardzo smaczne sądząc po składnikach
olkaaa 12.04.2012 07:40
ciekawe
bercik1 23.03.2012 23:34
Musi być pyszna
wojr63 07.03.2012 17:20
super pomysł
Seba 03.03.2012 10:32
pycha
tomek18 02.03.2012 07:24
pyszne
caralajna 05.02.2012 20:19
extra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak