Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wega?skie „sushi” bez ry?u

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 ?rednia
ogórek 1 ?redni
sól
wasabi
czarny sezam
awokado
nori 3-4 szt
papryka żółta 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wega?skie „sushi” bez ry?u

Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, wszystkie pozosta?e warzywa obieramy, p?uczemy i kroimy w cienkie paski. Pojedyncze p?aty wodorostów k?adziemy na bambusowej macie, rozsmarowujemy na nich odrobin? wasabi (je?li jest w proszku, nale?y je uprzednio zmiesza? z wod?, aby powsta?a dosy? g?sta pasta) i uk?adamy paski marchewki, obu papryk, ogórka i awokado, lekko solimy. Zwijamy rulon, który tniemy ostrym no?em na 3 kawa?ki, wyk?adamy na pó?misek i posypujemy czarnym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.11.2016 08:11
Ciemne danie ;)
Ada-Gaba 13.09.2016 21:35
Ciekawy pomysł
Ada-Gaba 18.07.2015 22:05
Ciekawy przepis
Kasiaaa 09.05.2015 11:44
Smacznie wygląda :)
Czarnula666 02.05.2015 14:43
Ciekawy pomysł :)
Mariusz10 01.02.2012 09:40
smaczne
BernadettaP 31.01.2012 20:54
Nie, ry?u mam jeszcze pod dostatkiem, bo czego jak czego, ale ry?u do sushi u jego wielbicielki zabrakn?? nie mo?e. Mia?am po prostu ochot? na ma?? odmian? :)
pacpaw 31.01.2012 20:42
ry? si? sko?czy?? :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak