Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ?mietanowo jagodowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukru 15 dag
m?ki 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 1 ?y?eczka
?mietany 18% 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 ?y?ki
cukru pudru 4 ?y?ki
jagód 1 szklanka
margaryny 0,5 kostki
cukru pudru 1 szklanka
kakao 3 ?y?ki
wiórki kokosowe 1 opakowanie
olej 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ?mietanowo jagodowa

Kroki postępowania

1
CIASTO:Ubi? bia?ka z cukrem, doda? ?ó?tka, m?k? z proszkiem do pieczenia przesian? przez sitko. Doda? olej delikatnie mieszaj?c. Wyla? na blach? wy?o?on? papierem do pieczenia. Piec ok.15 min w 180 stopniach. ?ciereczk? posypa? cukrem pudrem, na ni? wy?o?y? upieczony biszkopt i zwin?? w rulon.
Krok 1 - Rolada ?mietanowo jagodowa foto
2
KREM: 3 ?y?ki ?elatyny rozrobi? z 4 ?y?kami gor?cej wody. ?mietan? wymiesza? z cukrem pudrem i ?elatyn?. Wymiesza? z jagodami. Na chwil? wstawi? do lodówki aby ?mietana lekko st??a?a. Gdy ?mietana b?dzie ju? na wpó? st??a?a , rozwin?? ciasto i wy?o?y? ?mietan?. Zwin?? ponownie w rulon, pozostawi? do ca?kowitego st??enia.
Krok 2 - Rolada ?mietanowo jagodowa foto
3
Polewa: Margaryn? rozpu?ci?, doda? cukier i kakao dok?adnie wymiesza?,gotowa? na ma?ym ogniu ,a? zacznie g?stnie?. Wyla? i rozsmarowa? na rolad?. Udekorowa? wiórkami kokosowymi.
Krok 3 - Rolada ?mietanowo jagodowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.03.2012 20:21
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak