Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi w waflu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle 1 opakowanie
ziemniaki 1 kg
twaróg 25 dag
cebula 1
jajko 1
bu?ka tarta 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi w waflu

Ziemniaki obra? i ugotowa? z dodatkiem szczypty soli. Nast?pnie rozgnie?? je t?uczkiem. Twaróg przepu?ci? przez prask?. Cebul? drobno pokroi? i zeszkli? na oleju. Do ziemniaczanego puree doda? rozdrobniony ser i podsma?on? cebul?. Przyprawi?, wymiesza?. Ka?dy wafel posmarowa? farszem, zawin?? w roladk? i podzieli? na mniejsze cz??ci. Nast?pnie panierowa? je w rozk?óconym jajku i bu?ce tartej. Sma?y? na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 30.01.2012 20:09
smacznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak