Rosół z węgorzA

Rosół z węgorzA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wegorz

  • warzywa

  • cebula

  • woda

    2,5 l
  • koperek

  • pietruszka zielona

  • sól

  • pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w słupki,przesmażamy na maśle z cebulą ,zalewamy wodą,przyprawiamy pieprzem i solą-gotujemy ok 10 minut.Do wywaru dodajemy obranego ze skóry węgorza-gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok 0,5 h.Węgorza obieramy,dodajemy do wywaru ,podajemy zupę pospaną koperkiem i pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat