Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z węgorzA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz
warzywa
cebula
woda 2,5 l
koperek
pietruszka zielona
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z węgorzA

Warzywa kroimy w słupki,przesmażamy na maśle z cebulą ,zalewamy wodą,przyprawiamy pieprzem i solą-gotujemy ok 10 minut.Do wywaru dodajemy obranego ze skóry węgorza-gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok 0,5 h.Węgorza obieramy,dodajemy do wywaru ,podajemy zupę pospaną koperkiem i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak