Deser melisowo - pomarańczowy

Deser melisowo - pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 szt
  • sok pomarańczowy

    1/2 szkla
  • świeża melisa

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • żelatyna

  • twarożek

    300 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twarożek utrzec z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyc w niewielkiej iliści wody a gdy napęcznieje rozpuścic w gorącym soku pomarańczowym. Melisę drobniutko posiekac i dodac do twarożku. Pomaranczę obrac i wykroic z niej dwa ładne plasterki. Resztę pokroic w kostkę i dodac do twarożku, dodac sok i dokładnie wszystko wymieszac. Na dno miseczki ułożyc plasterek pomarańczy i napełnic serkiem. Wstawic do lodówki na kilka godzin aby masa stężała. Wyjąc z miseczek i udekorowac listkami melisy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

klaudusia198888

03.07.2010 21:38
ciekawy - wypróbuje :)

Ela20

03.07.2010 14:16
Bardzo ciekawy deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat