Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 2 kg
miodu 3-4 ?y?ki
go?dzików 10-12 szt
zmielonych go?dzików 2 ?y?eczki
chleb razowy 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona.

Piekarnik nagrza? do temp.190°C. Mi?so op?uka? i osuszy? papierowym r?cznikiem, natrze? sol?, warstw? t?uszczu naci?? w kratk? i w ka?dy kwadrat wbi? go?dzik. Mi?so u?o?y? w brytfannie, skropi? gor?c? wod? lót) bulionem, wstawi? do nagrzanego piekarnika i piec 2-2,5 godz., cz?sto podlewaj?c wod?. Dok?adnie wymiesza? starty chleb ze zmielonymi go?dzikami i miodem. Tak przygotowan? mas? posmarowa? szynk? i piec jeszcze chwil?, a? na wierzchu powstanie aromatyczna skorupka. (Ca?kowity czas pieczenia szynki to oko?o 3 godz.). Upieczon? szynk? pokroi? w plastry, podawa? z ziemniakami oraz sa?atk? z czerwonej kapusty. Mo?na te? podawa? szynk? na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak