Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jab?kami i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 2 szklanki
cynamon kilka ?y?eczek
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 3
cukier 1/3 szklanki
dro?d?e 20 g
cukier wanilinowy 1 opakowanie
rodzynki 1 opakowanie
jab?ko 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jab?kami i cynamonem

Dro?d?e rozpu?ci? w ciep?ej wodzie. Dola? mleko wymieszane z cukrem. Nast?pnie doda? m?k?, jajka, cynamon i cukier wanilinowy. Wymiesza? i odstawi? do wyro?ni?cia. Kiedy ciasto wyro?nie, doda? rodzynki i starte jab?ko. Racuchy smazy6? na gor?cym oleju. Podawa? posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak