Cielęcina z rozmarynem

Cielęcina z rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1\\5 kg
  • rozmaryn

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • białe wino

    150 ml
  • oliwa z oliwek

    6 łyżek
  • włoszczyzna

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso nacieramy solą i pieprzem,dodajemy drobno posiekana włoszczyzne,czosnek i rozmaryn.Całość układamy w brytwannie i polewamy oliwą.Pieczemy w temperaturze 220 stopni około 20 minut Po upływie tego czasu odwracamy mieso, polewamy winem i przez nastepne 50 minut pieczemy w temperaturze180 stopni,w trakcie polewamy wytworzonym sosem.Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

27.09.2010 14:49
super przepis

aga130982

29.08.2010 11:25
dobre

Klaudia007

30.07.2010 21:37
Palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat