Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kawowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
m?ka pszenna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 ?y?eczki
kawa rozpuszczalna 3 ?y?eczki
cukier wanilinowy 2 ?y?eczki
majonez 4 ?y?ki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kawowa

Bia?ka oddzieli? od ?ó?tek i ubi? na sztywn? pian?. Nast?pnie doda? cukier, ?ó?tka oraz m?ki, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Doda? majonez. 2/3 ciasta przela? do posmarowanej t?uszczem i posypanej bu?k? tart? formy. Do reszty doda? kaw? rozpuszczaln?, dok?adnie wymiesza? i równie? wla? do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, posypa? cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 21.04.2012 18:26
wyśmienita
agata1722
agata1722 21.04.2012 18:26
wyśmienita
jolanta19 31.01.2012 16:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak