Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Go??bki z soczewic? i kasz?

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 szklanki
mi?so mielone wo?owe 60 dag
cebula 1
soczewica czerwona 3 ?y?ki
czosnek 4 z?bki
olej 2 ?y?ki
sól
pieprz
kapusta biała 1 g?ówka

Przepis i sposób przygotowania na: Go??bki z soczewic? i kasz?

Przygotowa? farsz: kasz? ugotowa? wg przepisu na opakowaniu. Cebul? obra?, pokroi? w drobn? kostk?. Na patelni rozgrza? olej i podsma?y? na nim cebul?. Soczewic? ugotowa? w osolonej wodzie, po czym po??czy? z kasz? i cebul?. Doda? surowe mi?so mielone i zmia?d?ony czosnek. Ca?o?? dobrze wymiesza?, doprawi? sol? i pieprzem. Kapust? sparzy?, oddzieli? li?cie. Na ka?dy wy?o?y? farsz, po czym zwin??, tworz?c go??bek. Na dnie du?ego garnka umie?ci? talerz. Na niego wy?o?y? zwini?te go??bki. Do garnka wla? szklank? wody. Na wierzchu szczelnie u?o?y? li?cie kapusty, przykry? pokrywk?. Gotowa? na ma?ym ogniu ok. 2 godzin, od czasu doda czasu podlewaj?c wod?. Serwowa? na gor?co.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak