Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA DROBIOWA P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosó? 3 litry
mi?so z roso?u 1 sztuka
jajko 2 sztuka
fasolka szparagowa 2 ?y?ka
broku 3-4 rózyczki
kalafior 3-4 ró?yczki
marchewka ugotowana 1 sztuka
pietruszka gotowana 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 ?y?ka
natka pietruszki 2 ?y?ka
li?? laurowy 2-3 sztuka
czosnek 1 z?bek
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA DROBIOWA P.G.

Do 2 litrów ch?odnego roso?u wsypa? ?elatyn?, zagotowa?, odstawi?.

Jajka ugotowa? na twardo, ostudzi?, obra?, ka?de przekroi? w poprzek, w?o?y? na ?rodek naczynia w którym b?d? galaretki ?ó?tkiem do do?u.

Korpus obra? (chrz?stki dla psiaka:D), razem z pr?g? drobno pokroi?.

Pozosta?y 1 litr roso?u zagotowa? razem z li??mi laurowymi, zielem i przekrojonym czosnkiem. Na wrz?cy wrzuci? fasolk? szparagow?, broku?y i kalafiora, gotowa? nie wi?cej ni? minut?. Odcedzi?.

Marchewk? i pietruszk? pokroi? w plastry, natk? poszatkowa?.

Na oko?o jajka u?o?y? warzywa (w ka?dej miseczce, salaterce mniej wi?cej tyle samo), oraz mi?sko ( u mnie wysz?y 2 ?y?ki mi?sa na salaterk?), posypa? natk?. Zala? roso?em. Wstawi? do lodówki na minimum 1 godzin?.

Aby galaretka ?adnie wysz?a z salaterki wystarczy na chwil? w?o?y? j? chwil? ogrza? np w ciep?ej wodzie ( tylko nie zamaczajcie ca?ej :P).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak