Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z mandarynkami i galaretk?

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krem:
jajko 6
cukier puder 2 ?y?ki
ser bia?y 800 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 ?y?ek
mandarynki
czekolada biała 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z mandarynkami i galaretk?

?elatyn? moczymy w 1\4 szklanki zimnej wody , gdy nap?cznieje dodajemy 1\4 szklanki wody wrz?cej i to musimy dok?adnie wymiesza? , aby ca?kowicie si? rozpu?ci?a. Czekolad? rozpuszczamy w k?pieli wodnej , jajka ubijamy na parze , dodajemy czekolad? oraz ?elatyn? , za? ?mietan? ubijamy mikserem na sztywno wraz z cukrem pudrem , do sera dodajemy mas? jajeczn? oraz pian? z bia?ek , ser oczywi?cie 3 krotnie zmielony . Ca?o?? wymiesza? . rem sch?adzamy a potem umieszczamy w lodówce na pó? godziny a? masa zg?stnieje , w tym czasie obieramy mandarynki i dzielimy na cz?stki, mandarynki uk?adamy na tym serniku , zalewamy galaretk? dowoln? i ponownie wk?adamy ju? na d?u?ej do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.04.2012 12:01
pyszne
babcia
babcia 02.04.2012 12:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak