Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy do bia?ej kie?basy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 ?yzki
m?ka 1,5 ?y?ki
bulion 1,5 szkl
chrzan 2 ?y?eczki
pieprz do smaku
sól do smaku
?mietana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy do bia?ej kie?basy

Na patelni rozgrzewamy olej , dodajemy make i mieszamy robi?c rumiana zasma?k?. Rozprowadzamy j? zimnym bulionem, dok?adnie mieszaj?c, ?eby nie by?o grudek. Dodajmy chrzan i ?mietan?, doprawiamy sol? i pieprzem, zagotowujemy. Podajemy z bia?? kie?bas? i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 31.01.2012 20:40
miodzio
Grażyna13 30.01.2012 21:43
Ja u?y?am ze s?oiczka.
Ewa104 30.01.2012 13:33
Czy chrzan ma by? ?wie?y i trzeba go utrze? czy te? u?y?a? gotowego ze s?oiczka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak