Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po lwowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber i zadnia cz??? 1 szt
s?onina 120 g
mas?o 70 g
oliwa 3 ?y?ki
ocet 1 szkl.
marchew 1 szt
cebula 2 szt
li?? laurowy 2 szt
pieprz ziarna 8 szt
ziele angielskie 2 szt
wino białe 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: królik po lwowsku

W 1 l wody z dodatkiem octu i wina ugotowa? z przyprawami warzywa pokrojone w plasterki. Naszpikowane s?onin? mi?so usma?y? na oliwie, a gdy zacznie si? rumieni? doda? mas?o i ?adnie usma?y?. Pokroi? na kawa?ki, w?o?y? do s?oików, zala? ciep?? marynat? i pasteryzowa?. Gotowe po tygodniu, okres trwa?o?ci 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.06.2012 19:18
Oj, to nie dla mnie.
eduszo
eduszo 30.01.2012 10:54
Oj dobre to musi by?, a ju? dawno królika nie jad?em.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak