Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po beskidzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comer i zadnia cz??? w?dzone 1 szt
w?oszczyzna 1 szt
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?y?ki
pieprz ziarna 3 szt
li?? laurowy 1 szt
ziele angielskie 3 szt
majonez 300 g
ogórek kiszony 1 szt
pomidor 1 szt
natka pietruszki 1 ?y?ka
ocet do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: królik po beskidzku

Wyci?? z mi?sa jak najd?u?sze plastry, resztki wrzuci? do posolonej wody z przyprawami, gotowa? ok. 10 minut, doda? warzywa i gotowa?. Gdy mi?so b?dzie mi?kkie, mi?so zmieli? z warzywami, wywar wymiesza? z namoczon? w zimnej wodzie ?elatyn?, doda? sól, pieprz i ocet do smaku i wymiesza? ze zmielon? mas?. Plastry po?o?y? na pó?misku, zala? mas? i wstawi? do lodówki. Przed podaniem poporcjowa?, posypa? posiekanymi jajkami, zala? majonezem i dekorowa? ogórkiem, pomidorem i natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 03.07.2012 07:39
super
Dorota37 01.07.2012 14:03
Super!Tylko skąd królika?
gusia1000 18.06.2012 19:19
Oj to nie dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak