Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka na s?odko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 200 g
jajko 3 sztuki
rodzynki
sok z cytryny 5 ?y?eczek
cukier 0,5 szklanki
mleko 2% 0,5 szklanki
budy? ?mietankowy 3 ?y?eczki
cukier wanilinowy 1 ?y?eczka
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka na s?odko

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym ubijamy na puszyst? mas?. Twaróg mielimy. Ubite jajka mieszamy z twarogiem. Dodajemy do tego mleko, sok z cytryny i budy?. To wszystko razem miksujemy. Makaron mieszamy z mas? twarogow? i dodajemy rodzynki. Wszystko razem ze sob? mieszamy i wyk?adamy na blach? wysmarowan? t?uszczem. Pieczemy przez oko?o godzin? w 180 stopniach.
Smaczno?ci

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 30.01.2012 09:04
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak