Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z dyni?

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 szt
jab?ka 1 szt
sok z cytryny 1 ?yzeczka
dynia 10 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
majonez 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z dyni?

Kapust? zetrze? na tarce o du?ych oczkach, oprószy? sol?, wymiesza? i po 10 minutach odcisn??. Dyni? obra? ze skórki, usun?? w?óknisty mi??sz. Ogórki pokroi? w drobn? kostk?. Cebul? dymk? posieka? razem ze szczypiorem. Jab?ko obra?, usun?? gniazda nasienne i razem z dyni? zetrze? na grubej tarce. Jab?ko skropi? sokiem z cytryny. Wszystkie sk?adniki w?o?y? do salaterki, po??czy? z majonezem, przyprawi? do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.11.2012 11:28
Wygląda wspaniale, nigdy takiej nie robiłam.
olkaaa 12.10.2012 15:13
ciekawy przepis
Seba 06.02.2012 09:49
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak