Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza gotowany w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na pysznego gotowanego dorsza z warzywami. 

Składniki:

filet z dorsza 1 kilogram
sok z cytryny 3 łyżki
por 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
lubczyk 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza gotowany w warzywach

1. Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz.

2. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, zalać zimną wodą, dodać pokrojony w krążki por, lubczyk, sól i pieprz.

3. Gotować około 15 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, wlać wino, włożyć rybę.

4. Położyć na małym ogniu i gotować powoli aż ryba będzie miękka. Podawać z warzywami i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 26.05.2012 10:10
Lubię dorsza.
Motorek 03.04.2012 18:21
smaczny
Iwusia 20.03.2012 22:41
smakowite danie
olkaaa 17.03.2012 20:29
super
zuzanna_z 16.02.2012 12:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak