Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
kie?basa 30-40 dag
cebula 2 szt
pomidory 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 ?y?ka
cukier do smaku
fasola biała 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z warzywami

Fasol? namoczy? w ciep?ej wodzie poprzedniego dnia. Nast?pnie odcedzi?, zala? 5 szkl. ?wie?ej wody, doda? obrane i pokrojone marchewki, cebule, sól, pieprz i gotowa? do mi?kko?ci. Kie?bas? obra? z os?onki, pokroi? w kr??ki doda? do zupy. Pod koniec gotowania w?o?y? obrane ze skórki i pokrojone na cz?stki pomidory i jeszcze chwil? gotowa?. Zdj?? z ognia, przyprawi? do smaku cukrem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 19.05.2012 13:30
dobra
natii3624 27.04.2012 22:47
uwielbiam! :)
olkaaa 12.04.2012 07:40
super
Iwusia 30.01.2012 21:19
smakowita jest taka zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak