Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ciabatty i pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4
pieczarki 20 dag
starty ser 10 dag
ciabatta 1
olej 2 ?y?ki
jajko 2
sól
pieprz
orzechy włoskie 5 prażone
kremówka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ciabatty i pomidorów

Pieczarki i pomidory dok?adnie umy? pod bie??c? wod?, po czym pokroi? w plasterki. Ciabatt? pokroi? na grube kromki. U?o?y? w wysmarowanej olejem formie do zapiekania, po czym u?o?y? warstw? pieczarek i pomidorów. Do ?mietany doda? starty ser i jajka. Nast?pnie doprawi? do smaku sol? i pieprzem. Wrzuci? po?ow? posiekanej natki pietruszki. Ca?o?? wymiesza?. Przygotowany sos wyla? na warzywa. Posypa? orzechami. Piekarnik rozgrza? do temp. 180 stopni C. Ca?o?? zapieka? 20 minut. Przed podaniem zapiekank? oprószy? reszt? posiekanej natki pietruszki. Najlepiej serwowa? na gor?co z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak