Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w zupie cebulowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka (pojedyńcze) 8 szt
?mietana 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
zupa cebulowa 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w zupie cebulowej

Filety op?ukujemy, osuszamy, kroimy na cienkie kotlety i oprószamy sol? i pieprzem. Zupy cebulowe mieszamy ze ?mietan? /najlepiej 30%/. W naczyniu ?aroodpornym uk?adamy kotlety i zalewamy zup? cebulow?. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy 30 min. W wersji wzbogaconej mo?emy doda? str?ki kolorowej papryki i cebule.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak