Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 kg
woda 1 litr
spirytus 1 litr
cukier 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Cytryn? przekrajamy na pó?, do miseczki wyciskamy dokladnie z niej sok.

Wod? zagotowywujemy, dodajemy cukieri i go w niej rozpuszczamy. Na koniec Dodajemy sok z cytryny do wody. Mieszamy. Zostawiamy do wystudzenia. Wystudzony p?yn przelwamy przez gaz? ( chodzi o to aby jakie? tzw resztki cytryny nie p?ywaly w butelce). Do ko?cowego efektu dodajemy spirytus, dokaldnie rozmieszujemy. Przelewamy w butelki. Odstawiamy na 2 msce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 24.12.2012 23:10
super
TEtalicha 31.10.2012 20:20
swietna jest w smaku
Maniek2 14.08.2012 10:20
świetna
Katarzyna56 12.04.2012 22:14
Musze spróbować fajny przepis
dianix 03.02.2012 21:24
ostatnio robilam ale inny pzrepis mialam, skorzystam z tego, wydaje się fajny
SmacznaPyza 29.01.2012 20:21
dawno nie robi?am
Emilia22 29.01.2012 17:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak