Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki podsma?ane z cebul?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2
olej
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki podsma?ane z cebul?

Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze talarki, wk?adamy do garnka, zalewamy zimna wod?, dodajemy 2 ?y?eczki soli i gotujemy. Ziemniaki powinny by? mi?kkie ale nie rozgotowane. W czasie gotowania ziemniaków cebule kroimy w kostk? i sma?ymy na niedu?ej ilo?ci oleju. ugotowane ziemniaki odcedzamy i dodajemy do usma?onej cebuli - mieszamy, doprawiamy sol?, pieprzem i podsmazamy jeszcze chwile. Mo?na je?? same lub u?y? jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.02.2013 08:03
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak