Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z fet?

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 250 gram
dro?d?e 2 dag
oliwa 4 ?y?ki
cukier 1 ?y?ka
woda 2/3 szklanki
oliwki czarne Smak
parmezan starty
koncentrat pomidorowy 1 szt
oregano
czosnek 1 zabek
feta 50 gram
sól, pieprz
szynka 5 plastrów
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z fet?

Dro?d?e ?wie?e rozprowadzi? w 1/3 szklanki letniej wody z cukrem, doda? m?k?, wla? 1/3 szklanki wody, zagnie?? ciasto. Nast?pnie pola? oliwa dok?adnie w misce i przykry? ?ciereczka. Odstawi? do wyro?ni?cia na 40 min do 1 godziny. Uformowa? placek z ciasta. Z koncentratu pomidorowego, oregano, z?bka czosnku soli i pieprzu przygotowa? sos. Posmarowa? nim placek pizzy, potem uk?ada? posiekana papryk?, oliwki, szynk?, ser feta pokrojony w kostk?. Posypa? startym parmezanem. Piec w 180-200 stopniach oko?o 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 09.02.2012 22:37
smaczna, u mnie obowiązkowo kukurydza :)
aredzimska 03.02.2012 20:22
wygląda bardzo smakowicie :D
msmariusz 29.01.2012 18:03
juz zg?odnia?am
anja3107 29.01.2012 16:29
ale smacznie wygl?da
caralajna 29.01.2012 14:09
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak