Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe ciacho

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryny 1/2 kostki
cukru 1/2 szklanki
m?ki 2 szklanki
?ó?tka 4 sztuki
proszku do pieczenia 2 ?y?eczki
mleko 1 l
budynie ?mietankowe 3 sztuki
cukru 4 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe ciacho

M?k? przesia?, doda? proszek do pieczenia, posieka? z margaryn?, doda? ?ó?tka utarte z cukrem i zarobi? ciasto. Uformowa? kule i wstawi? na ok 20 min do lodówki.Wyj?? i prze?o?y? do prostok?tnej formy nasmarowanej t?uszczem i posypanej bu?k? tart?.Piec w piekarniku ok 15 min w 180 stopniach. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotowa? budy?.Przela? na spód i wstawi? do lodówki do zastygni?cia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak