Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana tarta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
cebula 1 sztuka
mas?o 4 ?y?ki
m?ka 40 dag
jaja 2 sztuki
czosnek 2 z?bki
?mietana 1 szklanka
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana tarta

M?k?, 3 ?y?ki mas?a, jajko i odrobin? wody zagniatamy. Sch?adzamy ciasto w lodówce. Ziemniaki i cebul? kroimy w cienkie plasterki, czosnek siekamy. Ca?o?? doprawiamy i mieszamy. Form? do tarty nat?uszczamy, wyk?adamy ni? 2/3 ciasta i przek?adamy ziemniaki, oraz wiórki mas?a. Ca?o?? zalewamy ?mietan?. Reszk? ciasta rozwa?kowujemy i k?adziemy na wierzch tarty, zlepiamy brzegi. Wierzch smarujemy rozk?óconym jajkiem. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 20.06.2012 12:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak