Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
m?ka 25 dag
sól 1 szczypta
cukier 3 ?y?eczki
Farsz:
cukier 5 dag
budy? waniliowy proszek 2 ?y?ki
jab?ka 7 szt
cukier puder 2 ?y?ki
ocet 0,5 ?y?eczki
twaróg 25 (półtłusty)
smalec 5 (zimny)

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z serem

Przygotowujemy ciasto: margaryn?, smalec, m?k?, sól i cukier siekamy no?em. Dodajemy ocet jab?kowy, dok?adnie zagniatamy, formujemy kul? i ch?odzimy w lodówce przez godzin?.W tym czasie przygotowujemy farsz: twaróg mielimy dwukrotnie, dodajemy cukier, ?y?k? budyniu w proszku i dok?adnie ucieramy. Przygotowan? mas? przek?adamy do szprycy z grub? ko?cówk?. Jab?ka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczk?.Do jab?ek dodajemy cukier puder i reszt? budyniu w proszku i mieszamy.Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na dwie cz??ci: jedn? wylepiamy dok?adnie /wy?o?on? pergaminem/ tortownic? wraz z bokami. Na ciasto nak?adamy jab?ka a na nie wyciskamy mas? serow?. Ca?o?? przykrywamy pozosta?ym ciastem i zlepiamy z ciastem z boków formy. Nak?uwamy widelcem. Pieczemy ok. 60 min w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.01.2014 22:42
fajne połączenie
Renia1 14.10.2012 19:05
swietna
IKrakowianka 16.05.2012 22:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak